Piele naturala - ghidul celor mai intalnite tipuri

Clasificarea pieilor

Acest ghid vă va ajuta să înțelegeți clasificarea articolelor din piele, pentru a stabili nivelurile de taxe vamale aplicabile și măsurile netarifare aplicabile produselor dumneavoastră.

Articolele din piele sunt clasificate în Clasificarea europeană a mărfurilor, NC, în conformitate cu

 • compoziția
 • tipul și scopul
 • alte caracteristici, cum ar fi dacă sunt sau nu realizate manual

Tipuri de piele și alte materiale comune

Articolele menționate în acest capitol sunt confecționate din piele naturală, din piele reconstituită și, în unele cazuri, din alte materiale, cum ar fi textile sau folii de plastic.

Rubricile de mai jos vă vor ajuta să identificați diferitele tipuri de materiale.

Folii din material plastic

Foliile din plastic reprezintă orice material plat din plastic acoperit în capitolul 39. Poate fi modelat prin lipire, cusut, sudură sau molding (formare sub vid).

Materiale textile

Un material textil reprezintă orice material plat din fibre textile care au fost țesute sau tricotate. Fibrele textile ar putea include benzi din plastic cu o lățime mai mică de 5 de milimetri.

Folie din material plastic alveolar

Folia din plastic alveolar este un tip de plastic care are multe celule pe tot cuprinsul materialului. Celulele pot fi deschise, închise sau amestecate. Este utilizat în mod obișnuit pentru fabricarea de lăzi și containere clasificate la codul 4202. Acesta este utilizat adesea ca substitut pentru piele și calificat drept „imitație de piele”, „piele sintetică”, „piele de vinil”, „piele de vinil” sau „piele de PVC”.

Neopren

Neopren este un cauciuc alveolar care are multe celule în întregul material. Celulele pot fi deschise, închise sau o combinație a celor două. Este acoperit, în mod normal, cel puțin pe o parte, de un material textil tricotat.

Piele, piele reconstituită și piele lăcuită

Pielea este pielea sau pielea animalelor, cum ar fi

 • vaci și alte specii de bovine
 • caprine
 • ovine — fără lână
 • porcine
 • reptile, precum șerpi, crocodili și șopârle

Animalele utilizate pentru piele nu trebuie să figureze pe lista speciilor pe cale de dispariție. Pentru a verifica acest lucru, consultați serviciul de asistență pentru comerț (Trade Helpdesk) pentru Regulamentul CITES.

Pieile lăcuite sunt acoperite cu un lac, cu un lac sau cu o folie de plastic preformată. Produsul are un aspect de suprafață reflectant în oglindă. Lacurile sau lacurile respective pot fi pigmentate sau nepigmentate și se pot baza pe

 • ulei vegetal care se usucă și se întărește — se utilizează în mod normal uleiul de in
 • derivați de celuloză, de exemplu, nitroceluloză
 • produse sintetice (inclusiv materiale termoplastice) — sunt utilizate în mod normal materialele plastice din poliuretan

În cazul în care este utilizată o folie din plastic preformată pentru a acoperi pielea, aceasta este fabricată de obicei din poliuretan sau policlorură de vinil (PVC).

Suprafața de piele protejată nu este în mod necesar netedă. Ar putea fi ștanțat — poate imita piele de crocodil — sau încrețită în mod artificial, încrețită sau granulată. Dar trebuie să aibă și un punct de finisaj lipsit de aspect lucios.

Pentru a fi clasificat ca și piele lăcuită, grosimea stratului de acoperire sau a stratului de acoperire nu trebuie să fie mai mare de 0.15 de milimetri.

Acest grup de materiale include și pielea acoperită cu vopsea pigmentată sau cu un lac metalic care îi conferă un luciu metalic. Aceste vopsele și lacuri sunt compuse din pigmenți ca mică, silice și fulgi similari într-o substanță cu caracter obligatoriu, cum ar fi uleiul vegetal, care se usucă și se întărește sau plasticul. Pielea care a fost tratată ca o „imitație de piele metalizată” este cunoscută sub denumirea de „imitație de piele metalizată”.

Pieile lăcuite stratificate sunt pieile acoperite cu o folie de plastic preformată care este mai groasă decât 0.15 milimetri, dar mai puțin de jumătate din grosimea totală a materialului finit. Acesta are același acoperiș în oglindă ca pielea lăcuită și este uneori cunoscut sub denumirea de „piele acoperită cu brevete”.

Dacă pielea este acoperită cu o folie de plastic preformată care are o grosime mai mare de 0.15 de milimetri, dar mai mare decât jumătate din grosimea totală a materialului finit, atunci este acoperită în capitolul 39.

Articole de șelărie sau de alt tip pentru animale

Articolele de șelărie sau de alt tip pentru animale sunt clasificate la codul de poziție 4201. Acestea pot fi realizate din orice material, inclusiv piele, piele reconstituită, piele de blană sau textile. Unele dintre articolele clasificate la această rubrică sunt enumerate mai jos.

Echipamente pentru cai

 • șei și hamuri pentru călcarea, pescajul și animalele de uz casnic. Echipamentul de tip ham include frâtele (lungile, laterale și trase), tăiței, golfuri, marcatoare, gulere de cap, colaci, scărișuri, cilindri rupți și scoli, rulouri de antrenare și urme
 • genunchiere
 • gulere și gulere anticrite
 • cizme — inclusiv tendonul, înșuntarea, deplasarea, rotirea și ghetele de periere
 • cârpe pentru șa și tampoane pentru șa (numite, de asemenea, numnahs)
 • genți de călărie și portbagaj
 • capace pentru șa
 • pături de cai formate special (în cazul în care acestea nu sunt definite în mod specific, ele sunt clasificate la codul 6301)
 • cizme de protecție din copite, purtate deasupra acesteia, pentru medicamente, zăpadă, carosabil, transport, concurență și călărie zilnică
 • apărătoare pentru armăsari din piele

You may also like

Example blog post
Example blog post
Example blog post