Talpa Exterioara TPR

Talpa Exterioara TPR. Definitie si Beneficii

TPR, sau altfel spus, materialul din care este confectionata talpa turnata a pantofului cunoscut sub denumirea de cauciuc termoplastic.
Cauciucul termoplastic este unul dintre materialele cele mai des utilizate la fabricarea talpilor de incaltaminte.
Acest tip de talpa are cateva caracteristici de retinut, cum ar fi:

  • Sunt de lungă durată.
  • Talpile sunt foarte flexibile și sunt foarte confortabile la purtare.
  • Una dintre calitatile importante ale acestui material este ca poate fi reciclat.
  • Este potrivit pentru orice tip de incaltaminte.
  • Acest material pentru talpă are proprietati elastice superioare.
  • În plus, este disponibil într-o gama variata de culori ceea ce face ca utilitatea sa fie cu adevarat versatila.

Ce este Talpa Exterioara TPR

Talpile pentru incaltaminte pot fi fabricate din diverse materiale printre care PU, Eva, Phylon. Toate aceste materiale pentru talpă sunt unice în felul lor și ajută în diferite moduri. Avand in vedere ca talpa incaltamintei este cea mai importanta parte a acesteia, cateva cunostinte in plus despre materialul din care este fabricata sunt bine venite.

Talpa Exterioara TPR are proprietățile cauciucului și plasticului, dar nu conține latex natural. Latexul este un material natural de foarte buna calitate.
Din pacate, mulți oameni prezinta diferite grade de reacții alergice la acesta.
Talpile confectionate din TPR sunt sigure din punct de vedere alergenic si se apropie foarte mult de performantele talpilor manufacturate din cauciuc latex natural.

Talpa Exterioara TPR este usor de fabricat datorita faptului ca TPR-ul este facil de procesat. Beneficiind de un proces de fabricatie nu atat de complex, pretul de cost este mai mic. In acelasi timp vine cu o rezistenta la uzura mare precum si cu o aderenta imbunatatita.

Talpa Exterioara TPR este un nou tip de material din cauciuc termoplastic ecologic, amestecat cu SBS ca material de bază. Are atât proprietățile cauciucului, cât și caracteristicile plasticului. Nu necesită vulcanizare, tehnologia de procesare este simplă și este turnată prin injecție după încălzire.

Talpa Exterioara TPR. Avantaje

TPR poate fi reciclat, iar tălpile TPR sunt mai ieftine decât tălpile de cauciuc.
Cauciucul natural nu poate fi reciclat.
Tălpile TPR sunt mai aspectoase decât tălpile de cauciuc natural.
Designul talpilor TPR poate fi imbunatatit prin proprietatile plastice superioare cauciucului natural.
Deoarece TPR are capacitatea de a fi reciclat, este posibila eliminarea sau reducerea considerabila a reziduurilor aferente procesului de fabricatie.
Acest lucru este important, deoarece dacă exista greșeli la producție, materialul poate fi topit si reintrodus in ciclul de produsctie. Utilizarea TPR pentru pantofi este uzuala.
TPR este utilizat pe scară largă pentru a face talpi exterioare pentru incaltaminte. Materialul de bază este mai ieftin, este ușor de format, este ușor, este anti-alunecare, este aderent,  poate fi realizat in diferite culori si se comporta foarte bine la variatiile importante de temperatură.

Parerea generala este ca materialele pentru talpă TPR sunt mai bune.
Deși tălpile din TPR sunt la un pret decent, materialele TPR au proprietăți fizice care ridica eficienta acestora.

Alte talpi din materiale uzuale vs. Talpa Exterioara TPR

Există diferite tipuri de tălpi și procese care sunt utilizate la fabricarea încălțămintei. Sunt talpile din PU (poliuretan), Talpă din cauciuc, Talpă TPR, Talpă din piele, Talpă din plastic, etc.
In cele ce urmeaza trecem in revista aceste tipuri de talpi dar cu un accent comparativ cu talpa de TPR.

Talpă din cauciuc termoplastic sau TPR

TPR este cel mai folosit material în tălpile de încălțăminte deoarece această talpă oferă un confort superior tălpilor obișnuite tăiate cu matriță, deoarece este flexibilă ca o talpă tradițională din piele, dar și lavabilă și mai durabilă. Este materialul convențional și uzual pentru injectarea tălpilor.

Avantaje - Greutate ușoară, rezistență bună la rupere, rezistență excelentă la abraziune, rezistență excelentă la intemperii, reutilizabil și reciclabil.

Talpă din poliuretan sau PU

Acesta este un tip de spumă densă care oferă multă amortizare și absorbție a șocurilor pentru o perioadă lungă de timp. Pentru că este atât de dens, par mai rigide. Este cel mai frecvent utilizat la incaltamintea pentru sezonul cald (Primavara, Vara, Toamna).

Dezavantaje: pot crapa cu usurinta, alungirea este slabă și ventilație slabă.

Clorură de polivinil sau talpă din PVC

Tălpile din PVC au rezistență mare la ulei, rezistență la abraziune, proprietăți bune de izolare. Talpa din PVC este folosită în mod normal de persoanele care lucrează îndeaproape cu apa sau locuri unde plouă.

Dezavantaje: performanța anti-alunecare este slabă, textura slabă, ventilație slabă.

Piele și cauciuc - ambele durează și sunt super confortabile. Talpa din piele va avea nevoie de mai multă îngrijire și atenție și va avea nevoie de puțină uzură pentru a evita alunecarea. De asemenea, talpa din piele poate să nu fie recomandată pentru a fi purtată pe suprafețe umede.

Tălpile pantofilor de drumeție sunt făcute pentru a face față terenurilor stâncoase și au niveluri distinctive de fermitate. În general, realizate din cauciuc, tălpile au diferite forme si profiluri de nervuri, care sunt spațiile de la baza tălpii care oferă un echilibru sporit pe suprafețele accidentate. Tălpile de pantofi de drumeție sunt în mod normal considerate cele mai durabile și mai stabile dintre tălpile de incaltaminte inclusiv cele pentru incaltamintea de atletism.

Talpile din Phylon sunt fabricate din pelete de spumă EVA care sunt comprimate, expandate la căldură și apoi răcite într-o matriță. Talpile intermediare Phylon turnate prin compresie pot fi modelate într-o varietate de forme care sunt identificate prin ridurile lor fine. PU sau poliuretan. PU este cel mai dens, durabil și stabil material pentru talpa intermediară.

Talpile din EVA sau etilen-acetat de vinil, uneori cunoscut sub numele de PEVA, polietilenă-acetat de vinil, sunt talpile de incaltaminte confectionate din acest material pe bază de polimer format din etilenă și acetat de vinil îmbinate împreună, un copolimer. EVA, cunoscută și sub numele de cauciuc expandat sau cauciuc spumă.

Concluzie

Materialele pentru fabricarea talpilor exterioare pentru incaltaminte precum si carateristicile acestora evoluează continuu. Accentul se va pune din ce in ce mai mult atat pe reciclabilitatea acestora cat si pe posibilitatea fabricarii acestora cu consum de energie redus.
Din acest punct de vedere talpa exterioara TPR are avantaje certe care o plaseaza in frunte in aceasta cursa.


Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.


You may also like

Example blog post
Example blog post
Example blog post