Condiţii de garanţie

POLITICA DE ACORDARE A GARANȚIEI PENTRU PRODUSELE COMERCIALIZATE DE CĂTRE HUBLO TREND LINE SRL

GARANȚIA COMERCIALĂ

 1.  Introducere

1.1 Produsele comercializate de HUBLO TREND LINE S.R.L sunt însoțite de factură, certificat de garanție și instrucțiuni de utilizare/folosire. 

1.2 Certificatul de garanție este valabil pentru o perioadă de 30 de zile de la data livrării produsului/produselor și acoperă deficiențele de fabricație neimputabile dumneavoastră, în calitate de consumator.

1.3 În cazul în care, la primirea coletului constatați lipsa certificatului de garanție va rugăm să ne anunțați de îndată despre această problemă.

1.4 Pierderea certificatului de garanție sau a facturii duce la pierderea garanției. Nu eliberăm duplicate pentru certificatul de garanție. 

1.5 Durata termenului de garanție comercială se prelungește cu 30 de zile după realizarea măsurii reparatorii.

 1. Garanția legală de Conformitate

2.1 Durata medie de utilizare este de 12 luni. 

2.2 Răspunderea vânzătorului privind garanția legală de conformitate, potrivit prevederilor art. 9-14 (Legea 449/2003), este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului. 

2.3 După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condițiile legii. 

2.4 Pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul prevăzut la art. 16 se reduce la această durată. 

2.5 Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o. 

2.6 Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepția cazurilor în care prezumția este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

2.7 Prezenta garanție nu afectează drepturile consumatorilor oferite de legislația în vigoare (Legea 449/2003, OG 21/1992).

2.8 Conform legii 449/2003, articolul 11, în cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepția situației în care măsura este imposibilă sau disproporționată.

2.9 HUBLO TREND LINE S.R.L. oferă ca modalității de asigurare a garanției în primul rând repararea produsului, în al doilea rând înlocuirea produsului, atunci când produsul nu poate fi adus la conformitate prin reparare, în funcție de deficiențele constatate și în ultimul rând, contravaloarea produsului, în cazul în care produsul nu poate fi adus la conformitate prin reparare sau schimb.

2.10 Costurile de livrare tur-retur în vederea soluționării problemelor apărute în cadrul condițiilor de acoperire prin garanție sunt suportate de către societatea noastră.

2.11 Termenul de soluționare a reclamațiilor este de maxim 15 zile calendaristice de la data înregistrării reclamației la vânzător.

2.12 Vă rugăm să ne înștiințați în prealabil, în cazul în care doriți să returnați produsul/produsele în vederea soluționării problemelor apărute și care fac obiectul perioadei de garanție, prin trimiterea unei scrisori fie la adresa: HUBLO TREND LINE SRL, Laguna Albastra nr. 31, Corbeanca, Ilfov sau prin e-mail la adresă: lamiaborsaro@gmail.com

2.13  Personalul nostru specializat vă va confirma primirea înștiințării și vă va îndruma pentru parcurgerea etapelor necesare.

2.14 Vă rugăm să nu trimiteți produsul/produsele fără confirmarea primirii înștiințării de retur trimisă de către Dumneavoastră

2.15 Pentru acordarea garanției este necesară respectarea instrucțiunilor de întreținere și folosire prezentate.

2.16 Trebuie să luați în considerare și scopul folosirii, designul, materialul și modul de îngrijire a produselor achiziționate

2.17 Este necesar să anticipați toți factorii care influențează negativ funcționarea deplină și durata de viată a produselor, ca de exemplu intensitatea mare de folosire (nu recomandăm purtarea aceluiași articol în fiecare zi), folosirea în scopuri nepotrivite, spălarea articolelor în mod neadecvat, etc.

2.18 O altă condiție necesară pentru păstrarea produselor în stare bună de utilizare/funcționare este întreținerea regulată.

Pentru întreținerea produselor folosiți doar substanțe concepute special pentru această operațiune.

 1.  Instrucțiunile de utilizare/folosire

De reținut

Ca orice alte produse, poșetele, gențile precum și alte accesorii de modă trebuie întreținute pentru a le face să reziste mai mult și a le conserva aspectul de nou pentru o perioada cât mai lungă.

Ori de câte ori este necesar, folosiți un burete și spumă de curățat apoi, puteți să folosiți substanțe de impermeabilizare.

În niciun caz nu le spălați în mașina de spălat rufe! Nu folosiți înălbitor! Pentru curățare, nu folosiți solvenți organici sau alte substanțe chimice și detergenți care conțin particule abrazive. Petele se îndepărtează folosind soluție contra petelor, special concepută pentru tipul de material. Nu folosiți apă, pentru că fața materialului s-ar putea păta. Marochinăria se usucă natural la temperatura camerei. 

Marochinăria nu se va depozita lângă surse de căldură sau în mediu umed și se va feri de acțiunea produselor petroliere și a solvenților organici.

Produsele de marochinărie nu sunt impermeabile nelimitat.

Nu introduceți în produsele de marochinărie obiecte ascuțite, voluminoase, grele, deoarece acestea le pot deteriora.

Nu supraîncărcați gențile și poșetele! Bareta se poate deteriora (se poate rupe, se poate destrăma etc.). 

Depozitați astfel încât să evitați deformarea. Defectele apărute în acest fel nu reprezintă motive de reclamație. 

Portofelele cu șnur nu sunt potrivite pentru copii, există pericolul de accidentare. 

Folosiți poșetele și gențile doar pentru scopul pentru care au fost realizate. Acestea nu sunt sacoșe de cumpărături și susțin o anumită sarcină (în funcție de tipul de geantă). Nu depășiți această sarcină!

Capacitatea de încărcare este proporțională cu dimensiunile articolului de marochinărie, astfel:

-  pentru genți mici, de tipul plicurilor, clutchurilor, borsetelor și poșetelor tip poștaș- se recomandă o sarcină de max. 1 kg, 

 - pentru genți medii, rucsaci- se recomandă o sarcină de max. 2 kg.

Instrucțiuni

3.1  Pentru un tratament adecvat de îngrijire și curățare a pielii se recomandă utilizarea unei cârpe moi și uscată.

3.2  Produsul se va depozita în încăperi uscate și, pe cât posibil, aerisite. Dacă produsul v-a fost livrat într-o pungă de protecție, vă recomandăm să o folosiți la depozitarea produsului.

3.3  În timpul utilizării, nu se recomandă îngreunarea genților.

3.4  Intervențiile pentru îngrijirea pielii trebuie efectuate cu multă grijă. Înainte de aplicarea pe întreaga suprafață, orice produs de întreținere se va testa pe o suprafață mică, într-o zonă mai puțin vizibilă.

3.5  La îngrijirea pielii nu se vor utiliza agenți de curățare agresivi (de exemplu, pentru îndepărtarea petelor nu se vor utiliza solvenți, terebentină, polish pentru mobilier sau alte substanțe neadecvate).

3.6  Pentru o bună întreținere nu expuneți produsul perioade îndelungate la umezeală, umiditate sau lumină solară intensă. Factorii de mediu pot deteriora ireversibil pielea. Uscarea se va face lent, la temperatura camerei, departe de orice sursă de căldură.

3.7  Pentru curățarea petelor uscate de murdărie se va utiliza o cârpa moale, umezită într-o soluție de apă călduță în care s-a dizolvat puțin săpun cu Ph neutru. Se pot curăța suprafețe mari de piele, dar se va evita udarea pielii în profunzime.

 1. Exemple despre cum se îngrijesc produsele confecționate din diverse tipuri de materiale

 4.1 Pielea Naturală

Este specific coloritul neuniform care confirmă originea naturală. Are capacitatea de „a respira”, fără a pătrunde în mod excesiv, umezeală în interior.

Nu este impermeabilă total

Curățați impuritățile cu o perie potrivită sau cu o cârpă moale și un detergent ușor, de preferat, specializat pe acest tip de material, de tipul: spumă de curățat. 

La final, puteți folosi o soluție de impermeabilizare.

4.2  Nabuk, Piele Întoarsă

Piele șlefuită sau întoarsă. 

Necesită mare atenție la aplicarea măsurilor de îngrijire !

Pentru curățarea prafului și petelor de suprafață folosiți o perie de cauciuc (latex). Prin simpla frecare murdăria va fi îndepărtată. În cazul unor pete de profunzime este posibil să nu poată fi efectuată operațiunea de curățare. 

Cereți în magazinele de specialitate informații cu privire la substanțele speciale ce se pot utiliza în cazul acestor tipuri de materiale.

Se pot folosi, de asemenea, soluții de impermeabilizare potrivite, care cresc rezistența la umezeală/apă. Impermeabilizarea se face pe articolul deja curățat. 

Nu folosiți niciodată cremă de pantofi pe aceste materiale sau alte substanțe de finisaj care nu sunt adecvate 

 4.3 Pielea Lac

Se distinge printr-un aspect lucios și neted

Îndepărtați impuritățile cu o lavetă netedă și spumă de curățat

Suprafețele produselor confecționate din materiale lăcuite se deteriorează ușor din cauza factorilor mecanici, chimici, a apei și înghețului

4.4  Alte tipuri de Piele Naturală, Pull-up

Prezintă efecte de culoare și suprafață neuniformă fără a fi defecte

Nu folosiți creme și nu lustruiți! 

Pentru îngrijire, folosiți spray-uri de impermeabilizare incolore și lăsați să se usuce

Majoritatea articolelor din acest tip de piele își schimbă aspectul în timpul folosirii

Straturile suprapuse își pot pierde sau își pot modifica culoarea, dar într-un mod estetic

Culoarea devine mai închisă sau mai deschisă în locurile de formare a pliurilor, iar articolele capătă astfel un aspect învechit, caracteristic pieilor naturale

4.5  Materiale sintetice

Plastic, Silicon, piele sintetică, piele ecologică – aparentă este foarte apropiată de aspectul materialelor naturale dar, în mod evident, nu au și proprietățile acestora din urmă

Ștergeți cu o lavetă umedă și lăsați să se usuce. 

Aceste tipuri de materiale se pot deteriora mai ușor prin lovire și sunt foarte pretențioase cu privire la modalitățile de curățare și întreținere

4.6  Materialele de căptușeli 

Căptușelile naturale

Aspect: structură poroasă corespunzătoare materialului natural folosit

Curățarea și întreținerea sunt similare ca la orice material natural

Folosiți o cârpă uscată sau foarte puțin umezită pentru curățare

Căptușeli tip textil cu aspect de membrană

Sunt rezistente și pot fi curățate cu ușurință

Nu își pierd funcționalitatea dacă nu sunt perforate, zgâriate, rupte, uzate sau deteriorate mecanic

Folosiți substanțe speciale pentru îngrijirea cestor tipuri de materiale

Sunt căptușeli rezistente la umezeală însă nu sunt impermeabile 

4.7  Materiale textile colorate 

Produsele din materiale textile colorate trebuie îngrijite conform simbolurilor afișate de către producător.

Pentru curățare folosiți doar detergenți delicați, fără clor, pentru materiale colorate.

Pentru spălarea manuală folosiți doar detergenți lichizi pentru haine delicate și colorate. Respectați dozajul și temperatura de spălare (recomandăm cel mult 30°C). 

Nu lăsați niciodată la înmuiat textilele colorate! 

Când folosiți balsam, nu lăsați la înmuiat, doar clătiți materialele textile. 

După spălare, centrifugați scurt produsul pentru a evita decolorarea. 

Dacă produsele intră în contact cu transpirația, clătiți-le în apă curată, călduță. Astfel, protejați culorile de efectele transpirației. Acest proces nu înlocuiește spălarea, dar contribuie la păstrarea culorilor vii mai mult timp.

 1. Certificatul de Garanție

CERTIFICAT DE GARANȚIE

Toate produsele vândute de S.C. HUBLO TREND LINE S.R.L., J40/9616/1998, C.U.I. RO11122771, Aleea Circului nr. 2, Bucuresti, E-mail lamiaborsaro@gmail.com, sunt lucrate prin metode specifice de prelucrare a pielii, în confecționarea acestora fiind folosite materiale naturale, prelucrate manual. 

Prin urmare, produsele din piele naturală pot prezenta caracteristici legate de culoare, textură și anumite neregularități, ce nu trebuie considerate defecte.

Garanția reprezintă certitudinea calității produselor comercializate de S.C. HUBLO TREND LINE S.R.L. și se aplică oricărui produs achiziționat de la societatea noastră.

Drepturile cumpărătorului sunt asigurate în conformitate cu Legea 449/2003 actualizată în 2008, privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, Legea 296/2004, republicată în 2008, privind codul consumului, Ordonanța nr. 21/1992 actualizată în 2008, privind protecția cumpărătorilor și Ordinul nr. 72/11.03.2010, privind măsurile de informare a consumatorilor.

Păstrați factura fiscală primită la cumpărare pentru eventualele reclamații de calitate care pot fi adresate magazinului nostru, în perioada de garanție. 

Modalitatea prin care se asigură consumatorului garanția este repararea sau înlocuirea produsului (dacă acesta nu poate fi reparat), iar dacă aceste lucruri nu sunt posibile, restituirea contravalorii.

Termenul de garanție este de 30 zile de la data livrării produsului, pentru deficiențe neimputabile consumatorului. Garanția va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizării.

În condițiile respectării instrucțiunilor de întreținere, produsul prezintă parametri de calitate și performanțe normale (la care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil), date fiind natură și scopul pentru care a fost realizat produsul.

Gențile și poșetele comercializate de societatea noastră sunt concepute ca accesorii de modă. Greutatea admisă pentru poșete este de pană la 1 kg, iar pentru genți de pană la 3 kg. Pentru o utilizare îndelungată și în cele mai bune condiții respectați instrucțiunile de întreținere prezentate sin secțiunile 3 și 4 de mai sus.

Condițiile în care garanția devine inaplicabilă sau nulă

 • uzură morală și uzură fizică normală a produsului
 • decolorarea produsului sau a unor părți componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă etc.)
 • deteriorări ale produsului în urma unor calamități (foc, cutremur, inundație, trăsnet etc.), accidente consecvente sau întâmplătoare, incendiere sau furt
 • defecte produse de transportul, manipularea și depozitarea în condiții improprii (temperatură și umiditate excesivă, șocuri termice-variații de tip cald/ rece, imersare etc.)
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului și/ sau în condiții improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat și proiectat
 • utilizarea produsului, fără acordul prealabil al producătorului, în scop profesional (de exemplu distribuție corespondentă etc.) și/ sau pentru un regim de utilizare sever sau intensiv, de tip industrial
 • intervenția, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului
 • deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de șocuri mecanice (rupere, agățare, lovire, zgâriere etc.), animale de companie, rozătoare și alți dăunători
 • întreținere defectuoasă (curățarea folosind metode sau produse neadecvate)
 • În cazul în care produsul cumpărat prezintă un defect, în perioadă de garanție, respectivul produs se returnează pentru constatare. În acest sens vă rugăm să scrieți un mail la adresă office@lamiaborsa.ro, pentru a stabili toate detaliile returului
 • Garanția se oferă numai după constatarea deficiențelor
 • În cazul în care nu sunteți de acord cu condițiile acestui Certificat de Garanție, aveți dreptul de a returna produsul în termen de maxim 24 de ore de la achiziționare, cu condiția ca acesta să fie returnat în ambalajul original și să nu prezinte urme de utilizare
 • Orice reclamație va fi însoțită de o copie a facturii și de acest certificat de garanție

DECLARAȚIE DE CONFORMITATE

Prin prezenta, S.C. HUBLO TREND LINE S.R.L. cu sediul în București, Str. Aleea Circului nr. 2, Bl. 2, Scara B, Et.1, Ap. 15, Sector 2, înregistrată la Reg. Comerțului București sub numărul J40/9616/1998 și având C.U.I. RO11122771, garantează și declară prin reprezentanți, pe propria răspundere, conform prevederilor Art. 4 din Hotărârea de Guvern Nr. 1022/2002, privind regimul produselor și serviciilor care pot pune în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și protecția mediului, că produsele noastre nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului și sunt în conformitate cu normativele în vigoare.