Cum ne asortăm gentile cu restul ținutei

Gentile de dama si tinutele vestimentare

În această scurtă incursiune, vom încerca să deslușim secretele persoanelor elegante, ce reguli urmează ele atunci când își asortează accesoriile cu ținutele sau, dacă există vreun ingredient secret care face diferența între succes și eșec.

Ca o parafrazare la celebra „A fi sau a nu fi? Asta este întrebarea!” se pare că „A asorta sau a nu asorta?” devine noua mare dilema a noastră, cel puțin la nivelul discuțiilor despre moda timpului prezent.

În cele ce urmează, vă prezentăm și comentăm câteva aspecte relevante pe această temă, ce au ieșit la iveală la o sumară căutare și pe care încercăm să le sintetizam mai jos.

În primul rând. Când trebuie să avem o asortare fără cusur?

Când suntem invitați la o petrecere formală, cum ar fi o nuntă, o gală, un dineu sau la un eveniment deosebit.

De obicei, în astfel de ocazii se fac fotografii oficiale și vom dori ca și peste un număr de ani să arătăm impecabil, caracterizați de un stil perfect.

În astfel de ocazii trebuie să potrivim perfect accesoriile cu restul ținutei și să fim cât mai eleganți. Eleganța nu se demodează niciodată.

Pentru evenimente de genul acesta, întotdeauna folosim o geantă tip Clutch.

Pe de altă parte, nu trebuie să ne asortăm doar la evenimente importante. O putem face și zi de zi, dar într-o manieră mai relaxată, ce-i drept.

De exemplu, dacă avem o ținută sofisticată cu multe culori, asortarea pantofilor cu geanta creează echilibrul vizual mult dorit.

Când ar trebui să asortăm doar parțial?

Dacă purtăm încălțăminte cu model floral în culori de roșu, verde, albastru și galben, geanta ar trebui să fie uni, în roșu, verde, albastru sau galben.

De asemenea, dacă geanta este în culori, să zicem: alb, albastru și roșu, pantofii ar trebui să fie uni, în  alb, albastru sau roșu.

Există și varianta în care nu este foarte evidentă asortarea. De exemplu, când avem pantofi roșii, uni și ținuta este într-un joc coloristic geometric bogat, geanta poate fi aleasă în...... niciuna din culorile vizibile dar, în ansamblu, să creeze un echilibru cromatic.

În fine, mai rămâne și întrebarea: Când putem amesteca culorile și totuși să fim asortați?

Dacă suntem adepții unor ținute mai simple, clasice, poate că e timpul să încălcam puțin regulile.

O ținută, simplă, neutră este o ocazie excelentă pentru ca o geantă să iasă în evidență cu o culoare care contrastează intenționat cu restul ținutei.

De exemplu, o cămașa albă cu o pereche de blugi fac ca o geantă roșie să împrospăteze în mod surprinzător întreaga ținută.

De asemenea, o ținută în care se regăsesc culori telurice, poate fi „resuscitata” de o geantă portocalie.

Acest gen de asortare este foarte potrivit pentru ținutele de zi cu zi iar un amestec de culori care aparent nu se potrivesc alungă plictiseala, cu siguranță.

Dar, atenție ! Atunci când încalci regulile,

Că nu mai există strictețe în a potrivi și asorta perfect accesoriile și ținutele, înțelegem, dar asta nu înseamnă că nu mai există nicio regulă de urmat.

Într-adevăr, pantofii și gențile nu mai trebuie să se asorteze perfect dar trebuie să...... „meargă” împreună.

Gențile și pantofii nu ar trebui să contrasteze ca stil iar culorile lor ar trebui să fie echilibrate.

De asemenea, nu ar trebui să purtăm o geantă de vară la o încălțăminte de iarnă și invers.

Cum ar fi să purtăm o geantă de paie la cizme de iarnă. Ciudat cel puțin, nu?

În plus, gențile și pantofii precum și alte accesorii de modă sunt oarecum clasificate în funcție de ocaziile în care sunt potrivite pentru a fi purtate. 

Există pantofi de nuntă, de birou, sport, de plimbare, de plajă, eleganți, cu aspect romantic, și mai câte?

La fel este și in cazul genților și altor accesorii. Așa că trebuie, ca o condiție minimă, să purtăm și să asortăm accesoriile care sunt în același stil.

În concluzie, care ar putea fi secretul?

Să fim consecvenți, să nu ne impunem reguli false și să nu uităm să ne exprimăm liber. 

Să fim noi înșine, ar putea fi secretul pentru a arăta și a te simți excelent în pielea ta. Simplu, nu?